Fut az HBO-n egy sorozat „A szolgálólány meséje“ címmel. Aki nem ismerné, annak két mondatban a lényege. Az Egyesült Államok a nem túl távoli jövőben súlyos gonddal szembesül: a nők egyre nagyobb arányban válnak terméketlenné, nem születik elég gyerek. Ezt meglovagolja egy ultrakonzervatív keresztény milícia, akik előbb retorikával, megfélemlítéssel, majd fegyveres erővel átveszik a hatalmat és létrehozzák Gileád államot, lényegében az Iszlám Állam ikertestvérét, csak a keresztény vallás köntösébe bújtatva. A totalitárius rendszerben a nőknek egyetlen istenadta joguk és kötelességük van: a gyerekszülés.
Nem nehéz észrevenni az áthallást a magyar valósággal és azzal a kommunikációval, amit a magyar kormány ezzel kapcsolatban megenged magának: a magyar nőnek szülnie kell. Máskülönben jönnek a bevándorlók az üres országba és mindmeghalunk. A kérdés csak az: meddig hajlandó elmenni a probléma erővel történő megoldásában a tökig patriarchális mentalitású, több mint 90%-ban férfiakból álló kormánypárti képviselőcsoport?

Mert ne legyenek kételyeink afelől, hogy a migráció valós probléma marad, egy végeláthatatlanul felhasználható kommunikációs elem, amivel lehet riogatni. Semmibe sem kerül összekötni a magyar népességfogyással. Az agresszív kommunikáció első csírái már ki is bújtak a világháló földjéből.

Gileád európai szemmel még utopisztikusnak tűnik. De csak azért, mert túl gyorsan felejtünk, elég egy generációnyi béke és nyugalom. Európa évszázadokon át terrorizálta a világot, hódított, rabszolgasorba taszított, tűzzel-vassal térített és máglyára küldte a renitenseket. Meg persze gyilkolt végeláthatatlanul 5-10-30-100 éves háborúkban. A demokráciának nevezett béke jege sokkal vékonyabb alattunk, mint gondolnánk. Csak körbe kell kérdezni a magyar pszichológusokat a magyar lélekben tomboló pszichotikus dühről és agresszióról. Az egyetlen szerencsénk (eddig), hogy ez európai ember elkényelmesedett. Megnézi a háborút a TV-ben, lejátssza a játékkonzolon, a maradék feszültségét levezeti az asszonyon/férjen, gyereken, focimeccsen és munkahelyi kollégákon. Vasvillát, kockakövet ragadni már csak ritkán van ideje/energiája.

Az, hogy Magyarországon migránsriogatással választást lehet nyerni, egy dologra mindenképp megtanított bennünket. Kellő mennyiségű ember van ebben az országban, akiket demagógiával meg lehet vezetni.  Szerintem csak idő kérdése, hogy ez a recept egész Európában sikerre vezessen szélsőséges ideológiákat.

A migránsok és Soros után/mellett jöhet az új ellenségkép: a szülni nem akaró magyar nő.

Mire észbekapunk, a fotelben ülve a TV-ben néztük végig Gileád megszületését. Itt, Magyarországon.

Oszd meg ismerőseiddel