Valakik azt hitték, behúzhatnak a csőbe. Bécsi találkozókra invitáltak, hogy egy titkos, biometrikus adatokat tartalmazó adatbázisról tárgyaljanak, a magyar alkotmányos rendet veszélyeztető cselekményekre buzdítsanak – miközben minderről titokban hangfelvételt készítettek. Néhány héttel később pedig ezek a titokban készített felvételek felbukkannak a Fidesz egyik vezető politikusa által jegyzett, a Magyar Idők nevű kormányközeli lapban publikált cikkben. Bayer Zsolt nem csak szóban idéz ezekből a beszélgetésekből, hanem 1-2 perces hangkivágásokat is közzétesz. Mindezt arra használva, hogy elindulhasson a választási kampány hajrájában egy hadjárat a Migration Aid és más civil szervezetek ellen.

Mind a megbízó, mind a titkos művelet kivetelezői azonban elkövettek egy kardinális hibát: nem készítettek alapos környezettanulmányt rólam az akció előtt. Amiből talán kiderülhetett volna számukra, hogy ehhez a tervhez nagyon nem vagyok ideális alany. A Migration Aidnél végzett tevékenységemnek emberbaráti háttere van, de nem szociális munkás vagyok. A 90-es évek óta foglalkozom különböző projektek keretei között a pszichológiai/információs hadviselés témaköreivel. Ennek kapcsán többször kerültem kapcsolatba olyanokkal, akik itthon vagy külföldön hírszerzési-elhárítási területen dolgoztak, viszonylag jól ismerem a titkosszolgálati szakma hátterét, működési logikáját.

A rejtélyes Mr. X (így fogom hívni a magát Grigorij Alexandrovnak kiadó személyt, akinek azonban nem ez a valós neve) lényegében az első nekem küldött e-mailje után lebukott. Innentől kezdve – néhány tanácsadó segítségével -, átvettem az irányítást a művelet fölött és Mr. X és kolléganője, Ms.Y tudtukon kívül az én játékomat játszották. Aminek még messze nincs vége.

2018. március 21-én sajtótájékoztatót tartottam, amelynek valójában csak egy célja volt: kiugrasztani a nyulat a bokorból és figyelni az ellenfél reakcióit, majd elemezni azokat. Aztán felkészülni a következő csapásra. Hangsúlyozom: ez egy önvédelmi jellegű művelet, a támadást az ellenfél indította. És még mielőtt bárki összeesküvés-elméleteket gyártana: az egésznek semmi köze nincs Soros Györgyhöz. Sosem találkoztam vele, nem is tervezem. Sem közvetlenül, sem közvetve nem kaptam tőle anyagi támogatást, azok a jogi személyiséggel bíró szervezetek sem, amelyekben tisztséget töltök be.

A következő napokban, hetekben elkezdem lépésről lépésre bemutatni az ügyet. Közben foglalkozom az ellenfél reakcióival és kommentálom azokat. Két célom van mindezzel: egyrészt az, hogy a téma iránt érdeklődő magyar polgárok jobban belelássanak az információs hadviselés/propaganda folyamatába, ugyanis ez a téma néhány éve nagyon aktuális Magyarországon. Ipari méretekben próbálkoznak különböző hazai és külföldi érdekcsoportok, hogy információs műveletekkel terjesszék ki a befolyásukat. Az igazi hadszíntér – az elméd. A másik cél természetesen az, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz. Ki és miért akart illegális cselekményekre bírni magyar civil szervezeteket? Végül, de nem utolsósorban: érvényesüljön a jog, azaz ha valaki bűncselekményt követett el, legyen felelősségre vonva.
Örülök, ha velem tartasz.

(Fotó: Magyar Nemzet)

Oszd meg ismerőseiddel