Hallucination / DVNA

A túlélés lehet a tét mindannyiunk számára, ha nem lesz változás abban, ahogy egymással és a természeti környezetünkkel bánunk.

Klímakrízis, egészségre káros levegő, műanyag már a tengerek mélyén és az esővízben is, végnélküli háborúk, pusztuló állat- és növényvilág, pénzéhes hatalom, kétségbeesetten menekülő emberek – minden korábbinál súlyosabb és komplexebb válság felé sodródik az emberi civilizáció.

Ahelyett, hogy mindezen közös, az egész emberiséget érintő problémák megoldására létrejönne a népek közötti széleskörű összefogás, minden jel szerint pont az ellenkező irányba haladunk. Mert hiába vannak egyre többen, akik látják a súlyosbodó gondokat és tennének is ellenük, a politikai-pénzügyi elit – azaz a döntéshozók és a pénzügyi erőforrások fölött rendelkezők – nagy része inkább a megszerzett pozícióinak és erőfölényének elvesztésétől fél, semmint attól, hogy a következő generációnak már nem lesz hol élnie.

Akik viszont komolyan veszik, hogy civilizációként rohanunk a szakadék felé, el kell gondolkozniuk azon, milyen lehetőségeink vannak, ha a politika nem tudja megállítani ezt a folyamatot. Ehhez kapcsolódóan született a “Felelősséget vállalunk” című tanulmány, amit vitaanyagnak szánok. A tanulmányt az Éjjeli Őrség oldalán olvashatod el.

Oszd meg ismerőseiddel