Hallucination / DVNA

A túlélés lehet a tét mindannyiunk számára, ha nem lesz változás abban, ahogy egymással és a természeti környezetünkkel bánunk.

Klímakrízis, egészségre káros levegő, műanyag már a tengerek mélyén és az esővízben is, végnélküli háborúk, pusztuló állat- és növényvilág, pénzéhes hatalom, kétségbeesetten menekülő emberek – minden korábbinál súlyosabb és komplexebb válság felé sodródik az emberi civilizáció.

Ahelyett, hogy mindezen közös, az egész emberiséget érintő problémák megoldására létrejönne a népek közötti széleskörű összefogás, minden jel szerint pont az ellenkező irányba haladunk. Mert hiába vannak egyre többen, akik látják a súlyosbodó gondokat és tennének is ellenük, a politikai-pénzügyi elit – azaz a döntéshozók és a pénzügyi erőforrások fölött rendelkezők – nagy része inkább a megszerzett pozícióinak és erőfölényének elvesztésétől fél, semmint attól, hogy a következő generációnak már nem lesz hol élnie.

Akik viszont komolyan veszik, hogy civilizációként rohanunk a szakadék felé, el kell gondolkozniuk azon, milyen lehetőségeink vannak, ha a politika nem tudja megállítani ezt a folyamatot. Ehhez kapcsolódóan született a “Hogy neked ne kelljen menekülnöd” című tanulmány, amit vitaanyagnak szánok.

A PDF dokumentumot erre a linkre kattintva töltheted le: Hogy neked ne kelljen menekülnöd (A túlélés stratégiája).

Örömmel veszem a tanulmányhoz kapcsolódó véleményeket, kérdéseket, amit a siewert@me.com e-mail címre küldhetsz. A közeljövőben létrehozunk egy csoportot, ami a tanulmányban taglalt klánépítéssel foglalkozik. Ha ebbe szeretnél bekapcsolódni és megadod az elérhetőségedet ezen a linken, tájékoztatunk, amint erre sor kerül.

Oszd meg ismerőseiddel